Digitalna pristupačnost

NOVOSTI

Novosti iz Čazme

Grof Lovski mala je tvornica za preradu mesa divljači u Čazmi s dugogodišnjom obiteljskom tradicijom u koju su utkane tri ključne stvari – vrhunska kvaliteta, idealni uvjeti i dovoljno vremena koje omogućava proizvodima da razviju originalan okus sušenog mesa. Tvornica posluje nešto manje od pet godina i zapošljava 16 radnika.

Na pitanje zašto su izabrali baš Čazmu za svoje poduzeće, vlasnik Marko Lušić odgovara:

– Zato što volim Čazmu. Lijepo mi je ovdje. Super su mi ljudi, a na jako malom prostoru je koncentracija tolikog znanja da je to čudesno. Trebate li električara, zidara ili bilo kakvog majstora, dovoljno je otići u krug od 100 metara, pitati i dobijete odgovor, kazao nam je Lušić.

Grof Lovski je prvi i jedini domaći brend posvećen proizvodnji trajnih i polutrajnih mesnih i suhomesnatih proizvoda od domaće divljači

-Meso koje koristimo prolazi stroge kontrole, sva divljač koja do nas dolazi ima papire. Što se tiče naših proizvoda, oni nisu u potpunosti od divljači. Nismo htjeli staviti samo meso divljači jer bi proizvodi bili prejaki mirisom, pretamni i preskupi. Htjeli smo napraviti idealnu kombinaciju, omjer mesa divljači i mesa domaće svinje, kako bi naš proizvod učinili dostupnijim široj masi ljudi, ističe Lušić.

Svoje proizvode su do sada plasirali samo u trgovačke centre, a od sada su dostupni Čazmancima i u maloj trgovini i ugostiteljskom objektu koji su smješteni do samog pogona u čazmanskoj Poduzetničkoj zoni. Osim što se mogu kupiti, proizvodi se mogu i kušati.

– Imat ćemo tri tipa burgera i ćevape koje radimo s manjim dodatkom muflona. Imat ćemo i više vrsta kobasica koje sami proizvodimo, kao i roštiljke jer su mi jako drag proizvod. Punimo ih u ovčje crijevo koje dobro podnosi vatru pa ako se pravilno naprave, nakon pečenja postanu hrskavi izvana, a sočni iznutra. Nabavili smo i najbolji kruh jer uz dobre burgere moraš imati dobar kruh. Također, napravili smo tri različita umaka, koje ćemo servirati uz sve ove proizvode. Htjeli smo izaći pred ljude i ponuditi nešto novo pa se nadamo da će se većini svidjeti. U isto vrijeme, opremili smo i jedan mali frižider, odnosno izložbenu vitrinu s našim proizvodima. Želimo da, kad čovjek dođe i proba nešto što mu se svidi, može to kupiti za doma – kobasice, roštiljke ili naše salame. Radit ćemo i plate. Ponudit ćemo sve što proizvodimo ovdje, pojasnio je Lušić i dodao kako planiraju organizirati proslave rođendana, raznih fešta, a u planu je i organizirano praćenje utakmica.

Prilagodili su cijene jer, kažu, znaju gdje su i za koga rade.

- Naravno, bit će razlike u cijenama ovdje i u Zagrebu u trgovini, najviše zbog distributivnih razloga. Ipak, trudili smo se da ovdje cijene budu što povoljnije za naše klijente, a da pritom ne izgubimo na kvaliteti. Važno nam je zadržati kvalitetu i imati kontinuirano vrhunske proizvode, umjesto da trčimo za profitom, istaknuo je Lušić.

Potpora poslovanju stigla je i od gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka

– Jedinstvena je priča ove tvornice koja ima proizvodnju i preradu mesa od divljači. To je jedina takva tvornica u Hrvatskoj, što je čini specifičnom i garantira uspjeh. Ako si jedini, imaš prednost. Vjerujem da će Grof Lovski napraviti dobar posao sa svojim proizvodima u gastronomiji. Dobro je što su se odlučili ponuditi građanima svoje proizvode u trgovini u sklopu tvornice jer do sada to nije bilo moguće. Mislim da je to jako dobro i da ima perspektivu, rekao je gradonačelnik.

Foto: D. Kirin